..: twenty-one :..

2008.03.13. 09:29

amirol most irni fogok, az egy kicsit hosszabb lelegzetvetelu story... a szakma iranti tisztelet, mint ahogy azt tegnap emlitettem.

ez egy erdekes dolog, szamomra legalabbis mindenfelekeppen, es elengedhetetlen resze annak, hogy az emberfia jol tudja vegezni munkajat. mondhatnam krucialis kerdes. hogy mirol szol szamomra ez az egesz?
nagyon sok mindenrol. elsosorban arrol, hogy szeretem es elvezem azt, amit csinalok. igen, kozhely, de: jo pap is holtig tanul... arrol is szol meg, hogy mindig tartogat szamomra ujdonsagot, nap, mint nap megujulo kerdeskorok, problemak, technikai huncutsagok, es meg sorolhatnam, de ez a poszt most nem errol szol.
kulonbozo teruleteken es helyeken dolgoztam mar eletemben, mindegyiket szerettem csinalni, es probaltam tokeletesiteni magam. fontos a megujulas, az, hogy minden nap akarj ujat megtanulni, illetve tokeletesiteni az eddig megszerzett tudast, tapasztalatot.
sokan elszallnak maguktol, hogy ok milyen jok, meg naluk nincs jobb... ez baromsag. barmikor johet egy ember, aki kisujjbol, konnyeden kirazza azt, amit te hosszas idoraforditassal tudsz megoldani. persze, ez onismeret es onertekeles kerdese, ezek megint ujabb posztokat jelentenek. lehet, hogy meg a mai nap folyaman, attol fugg, mennyire leszek elhavazva meloval.
de terjunk vissza az eredeti temahoz. tegnap sikerult hosszu ido utan talalkoznom baratommal, es egy hosszas beszelgetes kozben szo esett munkarol, munkahelyi tapasztalatrol, ki mit szeret csinalni. ekkor mondta azt kedves baratom, hogy fene a pofamat, mert azt csinalom amit szeretek. absolut nem erzem ugy, hogy ettol elszallhatna az agyam, inkabb csak annyit kerdeztem, hogy mi az, ami erdekli? jol beszel nyelveket. mondom nosza, akkor tolmacs/forditas (egyik holgyismerosom szinten ezzel foglalkozik, beszel kb 4 nyelvet, egyetemre jar, mellette tanit, es mindemellett kulfoldre is jar tolmacsolni).
egy kicsit csapongo vagyok, de ehhez a temakorhoz annyi minden tartozik, hogy azok leirasara szerintem minimum 2-3 nap szukseges.
meg csak egy par gondolat, es befejezem... csak orak kerdese :D
szerencsere en megtalaltam az utam, es tudom, hogy azt szeretnem csinalni egesz eletemben, amit most csinalok. szerencses vagyok, hogy 2006. novembereben kaptam egy ajanlatot, amire igent mondtam. a masik resze az, hogy a fonokom "kitaposta a belem", hogy megtanuljam a szakmam alapjait. azota ebbol elek, es azt vettem eszre, hogy jol csinalom. ez most nem fenyezes, bujtatott onreklam, januarban, amikor munkat kerestem, patinas nevu cegekhez jutottam be interjura, ahol mindig eljutottam a finish-ig, vagyis mar szerzodesrol beszelhettunk. ez egy nagyon jo erzes. nem azert, mert en hudenagyon jo lennek. nem. hanem azert, mert felkeltettem az erdeklodesuket, es a szakmai tudasom / hatterem alapjan nem egy atlag-kvalifikaciot kaptam a teszteken. analytical skills, igen.

szamomra nagy korvonalakban ezt takarja a szakmam iranti tisztelet.

A bejegyzés trackback címe:

https://chillin.blog.hu/api/trackback/id/tr48378934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása